Vergoeding fietspositiemeting 

Het is goed mogelijk dat uw zorgverzekeraar de fietspositiemeting, die u bij ons laat uitvoeren, vergoedt. Op onze kwitantie vermelden wij het volgende: "Fietspositiemeting/sport-medisch advies, code: 23105".  U dient zélf na te gaan of uw zorgverzekeraar dit vergoed én onder welke noemer. Wij zijn door onze samenwerking met het Sport Medisch Centrum JBZ  gecertificeerd volgens de SCAS-certificering.

Vergoeding Chiropractie 

Ben je op zoek naar een verzekering die in 2023 een goede vergoeding biedt voor chiropractie? Bij chiropractievergoeding.nl hebben ze de vergoedingen per verzekeraar in een handig overzicht bij elkaar gezet. Vergeleken met 2022 verandert er eigenlijk niets met de vergoedingen. Sommige verzekeraars/merknamen verdwijnen in 2023. Lees hier meer.

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden (bij een aanvullende verzekering) behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig (www.chiropractievergoeding.nl). Dit komt door de goede kosten-baten- analyses en de vraag van consumenten naar chiropractie. De behandelend chiropractor dient echter wel lid te zijn van een erkende vereniging, zoals de NCA. Bezoek voor meer informatie over erkende chiropractoren de website van de NCA.

Verwijzing nodig?
Om voor vergoeding in aanmerking te komen is géén verwijzing van een regulier arts nodig. Uw chiropractor vraagt dan ook niet om een verwijzing, maar zal indien nodig met uw toestemming ruggespraak houden met uw behandelend arts.

In het nieuws:
De zorgverzekeraars hebben helaas de vergoedingen voor chiropractie verminderd. Deze trend zag men de laatste jaren al bij andere beroepsgroepen en medische ingrepen. De kosten - baten verhouding voor chiropractie behandeling is gelukkig nog steeds erg gunstig. Wat veel patiënten niet weten is dat de vergoeding voor chiropractie buiten het wettelijk eigen risico valt! Dit betekent dat als u naar de chiropractor gaat, u niet eerst uw wettelijk eigen risico op hoeft te maken. De vergoeding gaat direct bij de eerste behandeling in.

Meer informatie?
Neem eens een kijkje op de volgende sites: www.zorgwijzer.nl , de website van onze beroepsvereniging: https://www.nca.nl/vergoedingen of neem een kijkje op de website van de consumentenbond: www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

Afspraak maken