Cyclolab behandelt naast reguliere patiënten vooral actieve mensen en (duur-) sporters.

Sportblessures en preventie zijn een speciaal aandachtsgebied van onze praktijk. Intensief sporten vraagt veel van het lichaam. Minimale beperkingen worden daardoor uitvergroot tot tegenvallende prestaties, minder vermogen, mindere sportbeleving en blessures.

Chiropractie kan sporters op twee manieren helpen. Ten eerste door sportblessures te behandelen, ten tweede door het lichaam tot betere prestaties te brengen door de optimalisatie van het zenuwstelsel. Soms zijn daarvoor kleine correcties nodig: een manipulatie van een gewricht, oefeningen, specifieke training (bij sportfysiotherapeut), kinesiotape, tandartsbezoek of lichte druktechnieken.

Veel geziene blessures:

  • Lage rugpijn - spit - hernia
  • Heup-, knie-en enkelproblemen
  • Achillespees blessures, (oude-) enkelverstuiking
  • Nekpijn - hernia
  • Schouder- , elleboog- en polsklachten
  • Sportgerelateerde klachten

Chiropractoren Wim Brussee, zelf gedreven wielrenner en mountainbiker, heeft sport als speciaal aandachtsgebied. Uit ervaring weet hij hoe frustrerend het is trainingsuren te moeten inleveren vanwege een blessure.

Extra kennis

Voor optimale prestaties is een optimale balans tussen kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie nodig. Die balans ligt heel gevoelig. Kleine afwijkingen in het lichaam verstoren de balans snel. De behandeling van sporters vraagt daarom extra kennis en een andere aanpak dan van gewone patiënten. Chiropractoren die extra geschoold zijn in het behandelen van sporters zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Sport Chiropractie (NVSC).

Wim Brussee is mede-oprichter en oud-voorzitter van de NVSC en eigenaar van het Cyclolab. Als chiropractor is hij verbonden aan het METEC Continental Cycling TeamWV Schijndel en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Wil je meer weten over de behandeling en ervaring van sporters in onze praktijk? Lees deze info of neem direct contact met ons op. Dan kunnen we snel aan de slag!

Afspraak maken