Over Cyclolab

Bij Chiropractie Vught zijn we sinds 1998 gespecialiseerd in de behandeling van wielrenblessures. In 2012 hebben wij de fietspositieanalyse daaraan toegevoegd. De lichamelijke analyse en de fietsafstelling zijn niet van elkaar los te koppelen.

Cyclolab_Onderzoek_Rug_4_DSC1815.jpgEen optimale fietspositie bepaald voor een groot deel de efficiëntie van de fietsbeweging, het comfort en het wel of juist niet ontstaan van ongemakken. Iedere meting is maatwerk. Geen standaard formules op basis van lichaamsmaten, maar een totaalanalyse op maat.

Wij zien wielrenners op recreatief, competitief en topniveau. De unieke combinatie van expertise op het gebied van sport - chiropractie en de wielrensport maakt de fietspositie analyse bij Cyclolab zeer effectief. Onze partners zijn: het Sport Medisch Centrum JBZ , de Zesdaagse Rotterdam, het Metec-Continental Cycling team, Wielervereniging Schijndel en Bike Center Den Bosch

Cyclolab_Onderzoek_Rug_1_DSC1772.jpgIn het voorjaar van 2017 is Cyclolab een samenwerking aangegaan met de verschillende disciplines van het Sport Medisch Centrum JBZ (nieuwe locatie  sinds juni 2022: Zuiderkruis 23). Hier is Cyclolab sinds 2022 ook naartoe verhuisd. Naast fietspositiemetingen is het vanaf nu ook mogelijk een inspanningstest (sportarts), een sportkeuring, een sportvoedings consult (sportdiëtiste), een sportcoaching consult en een sport-fysiotherapeutisch consult aan te vragen.

Vergoeding fietspositiemeting

Vergoeding voor de kosten van een test is mogelijk onder de noemer: preventieve bewegingsanalyse/- sportmedische keuring/fietspositieanalyse. Wij zijn door onze samenwerking met het Sport Medisch Centrum JBZ gecertificeerd volgens de SCAS-certificering.

Logo-JBZ.png   logo-Zesdaagse-algemeen.jpg    Logo-WV-Schijndel-1.png

Ontwerp-zonder-titel-4.png       

Behandeling of Fietsmeting