Over Cyclolab

In het Cyclolab Den Bosch zijn we sinds 1998 gespecialiseerd in de behandeling van (sport-) blessures.  Welke blessures, kunt u hier lezen: blessures / behandeling klachten

U hoeft absoluut geen (top-)sporter te zijn, reguliere patiënten zijn ook welkom. Wij zien wel graag mensen, die vooruit willen en actief willen zijn. 

De basis van ons concept ligt in de chiropractie, specialisten op het gebied van functionele bewegingsklachten, lees hier meer over chiropractie. Wij zijn specialisten op het gebied van Chiropractie in Den Bosch.

locatie

Ons speerpunt in de sport ligt bij de duursporter en met name de wielrenners (-sters) en hardlopers (-sters). In 2012 hebben wij de fietspositiemeting (of bikefitting ) daaraan toegevoegd. De lichamelijke analyse en de fietsafstelling zijn nl. niet van elkaar los te koppelen.

Cyclolab_Onderzoek_Rug_4_DSC1815.jpgEen optimale fietspositie bepaalt voor een groot deel de efficiëntie van de fietsbeweging, het comfort en het wel of juist niet ontstaan van ongemakken. Iedere meting is maatwerk. Geen standaard formules op basis van lichaamsmaten, maar een totaalanalyse op maat.

Wij zien wielrenners op recreatief, competitief en topniveau. De unieke combinatie van expertise op het gebied van sport - chiropractie en de wielrensport maakt de fietspositie analyse bij Cyclolab zeer effectief. Onze partners zijn: het Sport Medisch Centrum JBZ Den Bosch, de Zesdaagse Rotterdam, het Metec-Continental Cycling team, Wielervereniging Schijndel en Bike Center Den Bosch

Cyclolab_Onderzoek_Rug_1_DSC1772.jpg

 

In het voorjaar van 2017 is Cyclolab een samenwerking aangegaan met medische disciplines van het Sport Medisch Centrum JBZ. In juni 2022 zijn wij samen verhuisd naar een nieuwe locatie: Het Zuiderkruis 23, Den Bosch. Naast chiropractische behandelingen en fietspositiemetingen werd het daarna ook mogelijk een inspanningstest , een sportkeuring (beide door sportarts), een sportvoedings consult (sportdiëtiste), een sportcoaching consult of bijvoorbeeld een sport-fysiotherapeutisch consult aan te vragen.

Vergoeding Chiropractie

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig. Voor een overzicht zie ook de site: www.chiropractievergoeding.nl . Voor meer informatie volg deze link.

Vergoeding fietspositiemeting

Vergoeding voor de kosten van een test is vaak mogelijk onder de noemer: preventieve bewegingsanalyse/- sportmedische keuring/fietspositieanalyse. U dient dit vooraf aan de test wel te verifiëren met uw zorgverzekeraar. Wij zijn door onze samenwerking met het Sport Medisch Centrum JBZ gecertificeerd volgens de SCAS-certificering.

 

Logo-JBZ.png   logo-Zesdaagse-algemeen.jpg    Logo-WV-Schijndel-1.png

Ontwerp-zonder-titel-4.png       

Afspraak maken