Heb ik een rughernia?

In Nederland hebben naar schatting zo’n 2 miljoen mensen last van hun rug of nek. Een deel daarvan ontwikkelt een hernia. Denk jij last te hebben van een rughernia? 

 

 

Lees meer

Wat te doen bij lage rugpijn?

Acht op de tien Nederlanders  (80%) krijgt een keer last van rugpijn. Jaarlijks is dit zo'n 5% van de bevolking. Vaak gaat de klacht vanzelf over, maar als de klachten aanhouden is behandeling noodzakelijk.

Lees meer

Slijtage en artrose

Kan een chiropractor helpen? Maar liefst 1.5 miljoen mensen in Nederland hebben regelmatig last van hun gewrichten. Vaak is de oorzaak een slijtage van het kraakbeen.

 

Lees meer

Pijnklachten & zwangerschap

In dit artikel wordt beschreven wat een chiropractor voor je kan betekenen als je (diverse) klachten hebt tijdens je zwangerschap. Het is mogelijk om je door een chiropractor te laten behandelen, zonder complicaties.

Lees meer

Pijnstillers slikken verstandig?

Wanneer u veel pijn hebt, gaat u vaak pijnstillers gebruiken. Helpen die niet dan worden steeds zwaardere, soms verslavende pijnstillers voorgeschreven, waaronder oxycodon. Dat zeggen pijnspecialisten in een artikel in de Volkskrant. 

Lees meer

Waardoor ontstaat nekpijn?

70% van de bevolking krijgt wel  eens mee te maken met nekpijn. De afgelopen jaren is er een stijging geweest in het aantal mensen met nekklachten, we denken dat dit komt door de toename van het thuiswerken. De klachten in de nek kunnen erg hinderlijk zijn en dagelijkse handelingen belemmeren.

Lees meer

Sportblessures: zadelpijn

Ik heb zadelpijn bij wielrennen, wat kan de oorzaak zijn? Elke wielrenner heeft wel ervaren dat het zitvlak irriteert bij aanvang van het wielerseizoen of bij langere afstand fietsen. We moeten in het begin altijd “wat eelt kweken”. Maar pas op, als dit blijft dan kan dit tot grote problemen leiden. Veel geziene oorzaken zijn:

Lees meer

Krakend geluid?

Chiropractoren staan in de volksmond vaak bekend als de “bottenkrakers”.  Waarom? Omdat er tijdens een behandeling vaak een krakend geluid gehoord wordt.  Bij het woord “bottenkraker” wordt vaak gedacht dat het krakend geluid komt vanuit de botten of het kraakbeen. Dit is niet waar, maar waar wat is het dan wel? 

Lees meer
Afspraak maken