Blessures behandelen bij het Cyclolab

Cyclolab

In onze praktijk behandelen wij de volgende klachten:

Nek-/ schouderpijn
Handpijn en tintelingen
Lage rugpijn - Spit
Hernia - ischias
Heup-/ knie-/ enkelklachten
Voor de wielrenners: Zadelpijn
Voetklachten
Behandeling blessures
Corestability-training

Wat is nou eigenlijk Chiropractie?

Snelweg voor informatie:  Een gezonde rug is belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Het ruggenmerg ligt in de wervelkolom en deze beschermt een snelweg van informatie. De zenuwen in de wervelkolom verbinden de hersenen met de rest van het lichaam en sturen informatie over en weer. Een storing in het zenuwstelsel werkt als een wegopbreking. Informatie wordt niet meer op tijd of zelfs verkeerd afgeleverd, waardoor het aangestuurde lichaamsdeel slechter functioneert en klachten op afstand ontstaan. Bewegingsbeperkingen in de wervelkolom kunnen de zenuwen verstoren en daarmee de algehele gezondheid aantasten. Het Cyclolab is dé plek waar je moet zijn voor Chiropractie in Den Bosch. Wij leggen je graag uit waar jou klachten door worden veroorzaakt.

Wij starten altijd met een vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Blessures worden besproken en het lichaam wordt getest op bewegelijkheid/ flexibiliteit. Hieruit volgt een voorstel voor een behandelplan.

Bij wielrenners kunnen we een stuk verder gaan. Naast het lichamelijk onderzoek volgt een fietspositiemeting waar gekeken wordt naar de biomechanica van het lichaam op de fiets. Zo wordt stap voor stap de oorzaak van de klacht duidelijk.

In onze praktijk zijn we al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in opsporen en behandelen van diverse soorten klachten die gerelateerd zijn aan het fietsen. Aanvullend röntgen en of echo-onderzoek is bij ons mogelijk. Ook is er naast de fietspositieanalyse de mogelijkheid voor het trainen van de rompstabiliteit. Door onze samenwerking met het Sport Medisch Centrum van het JBZ  kan er een team van experts met jou aan de slag.

 

Bespreek jouw blessures bij Cyclolab Den Bosch
Afspraak maken